Lite mer info om Trädgårdsdagen 23 september

Ett idealiskt väder för en Trädgårdsdag (f d Städdag) i Oxbäret med totalt 16 entusiastiska och hårt arbetande deltagare

Fokus på; Äppelträden längs altansidan vid 10-raden och plattläggning längs Gemensamhuset med ny tråd för Oskar. 

Dessutom      Kantskärning längs asfaltgångarna påbörjat och fortsätter.

Senare i höst ska vi göra snyggt i hörnet vid 8h. Bondsyrener längs staketet mot grusplanen. Delar av den stäppliknande ytan mot asfaltgången beströs med täckbark.Vad sägs om att plantera forsytiabuskar vid staket ut mot Oxbärsvägen? Forsytian blommar med gula blommor på bar kvist tidigt på våren. Tala med Cia eller Gunilla.Styrtråden för Oskar ses över och ska läggas om.

Projekt ”Husgrup 12” innebär att snygga till slänten vid 12-raden. Cecilia ska ta fram förslag. Du får gärna lämna dina egna förslag direkt till henne.

Efter väl utfört arbete belönades alla med grillad korv (med HP-sås) och hembakad äppelkaka med vaniljsås.Du som inte hade möjlighet vara med. Vi har sparat jobb. Kontakta Cia.

Grusplanen vid 8h Den är ingen uppställningsplats för bilar eller parkeringsplats.

Sopstationen Från 2024 tillämpas ny lagstiftning avseende insamling och återvinning av förpackningar. Kontakter med Renhållningen anger att vi inte behöver ändra något vid vår sopstation. Det är sannolikt att kostnaderna för hämtning kan bli mindre.

Vi har alla tillsammans bidragit till riktigt bra ”ordning och reda” vid sopstationen. Tack till alla!

En gammal matta och en filt hamnde bland tidningarna och en kofta bland plastförpackningarn. Det ser vi som en olyckshändelse.Ett stort paket av wellpapp låg längst upp i wellkärlet och hindrade locket att stängas. Det är slarv.

Moloken för matavfall är inspekterad. Bedömningen är att vi inte behöver slamsuga/rengöra någon av molokerna i år. Det sparar vi ca 8 000kr på. Bra jobbat alla! Fortsätt packa matavfallspåsarna bra så slipper vi säkert nåsta år också.

Tips:    Skaffa Renhållnngens app till din telefon så ser du när moloker och kärls töms. Då hjälper du oss alla att fylla kärlen innan tömning. Efter kräftfesten packar du skalen i dubbla påsar med tidningspapper i botten. Stoppa ner i en plastpåse och lägg i frysen. Ta fram papperspåsen och lägg den i moloken dagen innan tömning. Gör så och vi slipper lukten vid Sopstationen.Anm. Överfulla eller för tunga kärl tömmes inte av Renhållningen utan får stå kvar.

Gemensamhuset Vi har nu hyresgäst i Gemensamhuset. Tina Jönsson och hennes två pojkar Melker och Wilmer och hunden Sixten bor där till och med 31/3 2024.

Hur mår din Nibe F370? Kom ihåg att ge besked till Bosse om du har lösa ställdon. Senast 27/9. Fungerar rumstermostaterna? Något annat i ditt värmesystem? Dags byta filter för bättre inomhus miljö och bättre ekonomi för pannan. Kontakta Bosse så får du ett nytt.Styrelsen ska ta fram förslag till gemensam kontroll/service av pannorna. Erbjudande skickas ut under oktober.

Månadsavgiften Föreningen har hanterat räntechocken bra. Vi behöver därför inom rimlig framtid ingen avgftshöjning.

Lås, gångjärn, trösklar och el Hur mår dina lås och gångjärn? Smörja och rengöra? Bosse har låsspray och låsolja.

Dina trösklar kanske behöver snyggas till? Bosse har en bra lack.

Föreningen har avtal med Elservice i Åhus Startavgift 494 kr/timme med 50% rabatt för arbeten under 2 timmar. Sericearbeten kostar 725 kr/tim.Du beställer, faktureras och betalar till Elservice för arbeten i din lgh hos Peter Nilsson på 044-590 95 80 eller 044-590 95 81.Elfel eller blinkande lampor i taket utanför entren svarar föreningen för. Anmäl fel till Bosse.

Skador  Om något som ägs av föreningen blir påkört/skadat av ett motorfordon ska du omgående kräva att det påkörande fordonets ägare ska reglera allt. Allt innebär att anmäla skadan till sitt försäkringsbolaget och att åtgärda och reparera! Ge dig inte! Upplever du problem kontaktar du styrelsen. Styrelsen kan komma att göra polisanmälan.

En brevlåda (den ägs av föreningen) har blivit påkörd/skadad och utbytt. Skadan regleras fortfarande av fordonsägarens försäkringsbolag (Trygg Hansa) på ett ”trögt” sätt. Allt blev fel redan från början och all byråkrati hamnade hos oss i Oxbäret. Mycket extra arbete/tid för styrelsen! Den tiden finns inte.

Till slut önskas en fortsatt fin höst i Oxbärets äppelskog!

2023-09-28, Styrelsen