Föreningsmeddelande feb 2024

Föreningsmeddelande

Oxbäret i Äspet

Februari 2024

Sålt och köpt: Sandra har sålt sin lgh till Joakim och Paula. De flyttar in 2 april. Då lämnar Sandra sina uppdrag i föreningen. Gunilla och Bo har sålt sin lgh till Roger Persson som flyttar in 30 april. Båda lämnar då sina uppdrag i föreningen. Bengt Olle bor inte längre i sin lgh, dottern Elisabeth ansvarar tills vidare för 14a.

Stämma blir det 13 april och trädgårdsdag 11 maj: Boka in dagarna. Separat kallelse kommer.  Vill du redan nu lämna en motion så mejlar du Bengt på bengt@gejrot.com.

Gemensamhuset: Vår hyresgäst Tina flyttar ut 31/3. Bokningssystemet är öppet för bokning av övernattning from ¼, familjefest eller endast bastun. Bokas genom ”boka”.

Sopstationen och VA: Ladda ner Renhållningens app. i din smartphone så kan du bättre planera din tömning. Kärlet för trädgårdsavfall är nu öppet. Använd dubbla påsar för matavfallet, gärna med en tidning i bottnen som suger upp vattnet. Överfyll inte påsen. Kasta inte ner den – släpp den.

Kristianstad kommun aviserar stora höjningar för VA under de kommande åren, styrelsen bevakar utvecklingen. Bilvårdsprodukter, till exempel motorolja, glykol och smörjmedel ska lämnas på Återvinningscentralen och får inte läggas som restprodukt eller på hyllan vid Sopstationen. Gäller även lampor och andra ljuskällor.

Luktar det illa i avloppen? Allt hamnar inte alltid rätt i alla avlopp och då kan det bli stopp i rören hos oss eller någon annanstans och lukta illa. Har du dålig lukt hemma så är ett bra ställe att börja rensa vattenlåsen. Hellre spola ”stort” än ”litet” på toaletterna och gärna ett par gånger extra när du kommit hem från semester. Torka ur stekpannan med hushållspapper innan du diskar den.

Buskar och träd: Knopparna har kommit på syrenbuskarna vid 8h och äppelträden knoppas också. Trädgårdsgruppen fortsätter sitt arbete.

Ekonomi: Föreningens inkomster har under 2023 ökat, samtidigt som driftskostnader harminskat, vilket tillsammans tydligt förbättrat vårt resultat före räntekostnader. Räntorna är bundna till en rimlig nivå. Sammantaget gör detta att styrelsen inte planerar för någon höjning av månadsavgiften under 2024.

Försäkringar: Vårt försäkringsbolag är Länsförsäkringar, telefon 044-19 62 00. Behöver du hjälp mot silverfiskar eller myror så ringer du till Anticimex på 075-24 51 000. Vårt försäkringsnummer är 43 80 26 00.

Värmepump och ventilation: Felaktiga ställdon är utbytta för bättre styrning av golvvärmen. De som beställt funktionskontroll har fått protokoll. Det är du som ansvarar för din värmepump, t ex rengöring av filter och kontroll av tryck i varmvattenberedaren. Dammsug tilluftsventilerna ovanför fönster. De ska vara ”halvöppna”, dvs ena halvan öppen och den andra stängd. Då får både du och byggnaden rätt miljö. Kom ihåg att det är du som ska suga rent frånluftsventilerna i badrum/toalett och kök.Kom ihåg din Arctic försäkring.

Brevlådor: Föreningen äger brevlådan och du sköter den. Den ser bättre ut och mår bättre om du regelbundet torkar av den. Kanske polera upp den och smörja låset?

Utvändiga skador: Har det uppstått utvändiga skador måste du omgående anmäla detta till styrelsen. Föreningen ansvarar för det yttre men du ansvarar för de skador du själv orsakar. En skada som inte repareras kan orsaka följdskador som kan bli dyra att åtgärda i efterhand.

Något du vill ändra på? Finns det något du vill ändra eller förbättra? Tala med styrelsen. Vi arbetar för en levande förening och vill ha en dialog med alla medlemmar.

Sälja din lägenhet?: Kontakta styrelsen så får du de uppgifter du och din mäklare behöver.

HLR: Hjärt-Lung-Räddaren är flyttad till varmförrådet. Där är den inlåst och du kommer in till den med nyckeln i nyckelboxen.

Vem vattnar dina blommor när du inte är hemma? Vem gör det när du inte är hemma? Kanske din hjälpsamma granne är din ”vattnare” och då behöver hen din nyckel. Skapa gärna ett eget ”nyckelnätverk”.

Kontakt med styrelsen görs enklast via mejl till bengt@gejrot.com

24-02-24, Styrelsen gm Bosse som efter detta meddelande lämnar över till Bengt och Helena

Distribution sker som e-post